17 February 2009

Uzerlikotu tohumunun alerji icin kullanimi

Prof.Dr.Ibrahim Adnan Sacoglu'nun Bitkisel Saglik Rehberi isimli kitabinda yer almaktadir.

2 yemek kasigi uzerlikotu tohumu kaynamakta olan 1 litre suya atiliyor, buhari 2 dakika sure ile agiz ve burundan solunuyor, sonra bir pamuk kaynayan suya batiriliyor ve ilininca burun deliklerinin ici bu pamukla siliniyor, bu uygulama gun asiri yapiliyor ve 15 gun sonra kesiliyor (yani 15 gun icinde 8 kez yapiliyor) 3-4 yapisi muteakip alerjilerde buyuk bir rahatlama oluyor. Tekrar edilmesi gerikirse 15 gun ara verilmesi iyi olur. 4-5 ay evvel Uzerlik otunun icindeki maddelere bakmistim yanlis hatirlamiyorsam antiallerjik 19 adet madde bulunuyor.

Bu bitki tohumu protein alerjisine karsi da etkili oldugundan, MS, SEDEF, LUPUS, CROHNS gibi otoimmune rahatsizliklari olanlar icin de yararli olabilir. Denemelerinde yarar var. Zaten bitkinin Osmanli donemindeki ismi YABANI SEDEFOTU dur.

Bu bitki icin ABD de kullanilan diger bir isim TRUTH MEDICINE dir. Casus sorgularken bu bitkinin tohumu yutturmuslar. Bu bitki vucudu korku ve gerginliklerden kurtardigindan casuslar konusmaya baslamis. Bu yuzden GERCEK ILACI ismi verilmis.

Hindistan da meditasyonda oncesinde vucudu rahatlatmak icin kullaniliyor.

Yenicerililer savasa girmeden yarım saat once Uzerlikotu tohumundan bir avuc yutarlarmis, boylece olum korkusunu yenerlermis.

No comments: