26 December 2009

Su içiminin doğru zamanlaması

Su içiminin doğru zamanlaması bedenimizin etkinliğini en üst düzeye çıkarır - Correct timing to take water will maximize its effectiveness to Human body.

2 bardak su-Two (02) glasses of water - uyandıktan sonra-After waking up -iç organları uyandırır (etkinleşmesine yardımcı olur)- Helps activate internal organs


1 bardak su-One (01) glass of water - yemeklerden 30 dakika önce-30 minutes before meal - sindirime yardımcı olur-Help digestion

1 bardak su-One (01) glass of water - banyodan önce -Before taking a bath - tansiyona yardımcı olur-Helps lower blood pressure

1 bardak su-One (01) glass of water - uykudan önce-Before sleep - kalp krizinden , inmeden korunmak için-To avoid stroke or heart attack

Rüşeym - En güçlü antioksidan ve E vitamini

Buğday tanesinin özü olan rüşeym, yüksek lifli içeriğiyle, sağlığına özen gösterenlerin favorisi.

Uzmanlar, Türkiye'de çok bilinmeyen bu besin maddesini herkesin düzenli tüketmesini öneriyor.

Buğday tanesinin çimlenmesini sağlayan embriyo bölümünü yani hayat kaynağını rüşeym oluşturuyor.

Gıda Mühendisi Volkan Akın, 'Buğdayın en değerli kısmıdır. Yağ oranı çok yüksektir, vitamin ve mineral bakımında da çok değerlidir. E vitamini bakımından da yüksek orana sahip.' dedi.

Buğday rüşeymi, tanenin öğütülme sürecinde özel ayrıştırma işlemleriyle elde ediliyor.

1 ton buğdaydan 2-3 kilo arasında rüşeym elde ediliyor.

Bu değerli madde, kanı sulandırıyor, kas gelişimini destekliyor.

İçerdiği yüksek E vitaminiyle de güçlü bir antioksidan olan buğday rüşeymi, ekmek üretiminde ve kozmetikte de değerlendiriliyor.

Süt, yoğurt ve meyve suyuna çiğ eklenebildiği gibi, yemeklerde, özellikle çorbalarda baharat yerine kullanılabiliyor.

Akın, 'Ölçü, günlük tüketim açısından bizim önerimiz 2 çay kaşığı ya da 1 tatlı kaşığı günde alınabilirse metabolizmayı rahatlatıp, hızlandıracağından ve günlük enerji miktarını karşılayacağından eminiz.' diye konuştu.

Ancak rüşeymi, çölyak hastalarının tüketmemesi gerekiyor.

Sade Ruşeym tüketmemiz için artık çoğu baharatçıda bulunuyor."